Schottky diode

Welkom bij onze webshop, de ultieme bestemming voor zeldzame en vintage elektronische componenten. Een van de vele gespecialiseerde items die we aanbieden is de Schottky-diode, bekend om zijn unieke eigenschappen en veelzijdige toepassingen.

Een Schottky-diode, ook bekend als een barrière-diode, is een halfgeleiderdiode met een lage doorlaatspanning en snelle schakelmogelijkheden. Hierdoor is het uitermate geschikt voor toepassingen die een hoge schakelsnelheid en efficiëntie vereisen, zoals in schakelende voedingen, frekwentie-omzetters en detectordioden.

Onze uitgebreide collectie bevat Schottky-diodes in verschillende specificaties en van verschillende fabricagemerken. Elk item in onze webwinkel is uitvoerig getest en geverifieerd op kwaliteit en prestaties.

Of u nu een hobbyist, een student, een leraar of een professional in de elektronica-industrie bent - u vindt hier de Schottky-diode die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Ontdek ons uitgebreide assortiment en ervaar de naadloze online winkelervaring die we bieden.

 • Introductie

  Schottky-diodes, ook bekend als Schottky-barrièrediodes, zijn halfgeleiderdiodes die zijn ontworpen met een metaal-halfgeleiderverbinding in plaats van een p-n-junctiediode. Ze zijn vernoemd naar de Duitse natuurkundige Walter H. Schottky. Schottky-diodes hebben de unieke eigenschap van een zeer lage doorlaatspanning (rond de 0,15 tot 0,45 V), wat resulteert in snellere schakeltijden en hogere schakelfrequenties. Dit maakt ze uiterst nuttig in hoogfrequente toepassingen. Ze hebben ook een zeer snelle hersteltijd, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij snel schakelen vereist is.
 • Soorten

  Er zijn verschillende soorten Schottky-diodes, waaronder: laagspannings-Schottky-diodes, mediumspannings-Schottky-diodes, en hoogspannings-Schottky-diodes. Elke soort heeft zijn eigen specifieke toepassingen en kenmerken. Laagspannings-Schottky-diodes worden vaak gebruikt in toepassingen zoals RF-mixers en detectors, terwijl medium- en hoogspannings-Schottky-diodes vaker worden gebruikt in toepassingen zoals stroomvoorzieningen en omvormers.
 • Toepassing

  Schottky-diodes worden vaak gebruikt in stroomvoorzieningstoepassingen, zoals in schakelende voedingen, omvormers, en als vrijloopdiodes in motorsturingen. Ze worden ook gebruikt in RF-toepassingen, zoals in meng- en detectiecircuits. Andere toepassingen zijn onder meer zonneceltoepassingen, waar ze worden gebruikt om stroom terug te voeren naar de cel, en in digitale toepassingen, waar ze worden gebruikt voor hun snelle schakelcapaciteiten.
 • Assortiment

  Schottky-diodes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan nominale stromen en spanningen, van enkele milliampères en millivolts tot honderden amperes en duizenden volts. Er zijn ook vele verschillende behuizingen beschikbaar, waaronder discrete componenten, oppervlaktemontage en doorvoerapparaten.
 • Technisch weetje

  Schottky-barrièrehoogte.
  Een belangrijk aspect van Schottky-diodes is de Schottky-barrièrehoogte, die de doorlaatspanning en de lekstroom van de diode bepaalt. De barrièrehoogte is afhankelijk van het gebruikte metaal en halfgeleidermateriaal, evenals van de fabricagetechnieken. Het beïnvloedt ook de temperatuurgevoeligheid van de diode. Door de barrièrehoogte te verhogen, wordt de lekstroom verminderd, maar dit gaat ten koste van een hogere doorlaatspanning. Het is dus een belangrijke parameter om te overwegen bij het ontwerpen van circuits met Schottky-diodes.
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren